Zelfportret schrijven

Het centrale thema van de workshop is identiteit. Een identiteit die we zichtbaar maken door het uiterlijk, het portret, te combineren met de woorden die we aan onszelf verbinden. Woorden die we vinden aan de hand van creatieve schrijfopdrachten.

Hoe werkt het:
Voor de workshop zetten we een foto van de deelnemers, via een app, om naar een schets. Een print van deze schets wordt gebruikt als basis voor het geschreven zelfportret. Je hoeft dus geen begaafd tekenaar te zijn om deze workshop te kunnen volgen.

In het eerste deel van de workshop gaan we aan de hand van creatieve schrijfopdrachten schrijven over jezelf. Deze opdrachten zijn ook voor deelnemers zonder schrijfervaring prima te volgen.

In het tweede deel van de workshop schrijf je een deel van je eigen teksten  over de contouren van de schets die je van ons krijgt en ontstaat als vanzelf het geschreven zelfportret. Welke delen van de tekst je gebruikt bepaal je helemaal zelf.

De film laat in vogelvlucht zien hoe dit werkt:

Data | Tijden | Kosten
Zelfportret schrijven
Datum: 16 februari 2019
Tijd: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: IJsselstein (exacte locatie volgt)
Kosten: € 15,00 (inclusief materialen)

Wil je meer informatie? Bel of mail gerust!
Aanmelden kan via het contactformulier

‘Pas als je voorbij de eerste indruk kijkt, zie je iemand echt’

Op 20 oktober 2018 was deze workshop onderdeel van de manifestatie “Gendervrij bij MIJ” in Museum IJsselstein. De bijzondere portretten zijn als onderdeel van de manifestatie geëxposeerd onder de titel ‘Pas als je voorbij de eerste indruk kijkt, zie je iemand echt” . Onderstaand een impressie.