Flowermouth en…

Op 8 oktober 2017 gingen Mas Papo en Sabine Kars, beiden dichter, poëzieliefhebber en muziekfreak, voor het eerst de lucht in met hun programma Over Poëzie en Muziek. Een programma met heel veel ruimte voor bijzondere muziek en gedichten. En een bijzondere kans. Namelijk om de internationaal werkende en zeer talentvolle componist/muzikant Flowermouth een track uit te laten voeren op je eigen gedicht.

Ik deed mee met drie gedichten en zat in december 2017 bij de tien genomineerden. Het gedicht ‘Het achterland voorbij’ haalde in maart 2018 zelfs de top drie. En toen, op 6 mei 2018, op zomaar een zondagavond werd ik ineens de winnaar van Flowermouth en…

Op zondag 3 juni 2018 luisterde ik live in de uitzending van Over Poëzie en Muziek voor het eerst naar de door Flowermouth gecomponeerde track. Een kippenvel moment. En een prachtig voorbeeld van de manier waarop woorden en muziek elkaar kunnen versterken.

Nieuwsgierig? Geniet dan gewoon even mee:

Het interview (en de rest van de uitzending) is hier terug te luisteren.
Natuurlijk is er de track, muziek van Flowermouth en Spoken Word Sabine Kars, en de tekst van het gedicht ‘Het achterland voorbij’.

Meer inspirerende muziek van Flowermouth kun je vinden via Soundcloud.

Heel veel luisterplezier!